Fördelar med mikrolån

Varför ta ett dyrt mikrolån när man kan ta ett vanligt banklån till hygglig ränta? Tja, det finns flera fördelar med mikrolån.

Det går snabbt att få in pengarna på kontot. Tänk dig att frysen går sönder och 15 kg älgkött ligger och tinar. Då vill man inte åka till banken och diskutera räntor. Då vill man köpa en ny frys och rädda älgköttet snabbast möjligt. Det finns också andra situationer då snabbhet är av nöden till exempel om semesterkassan tar slut eller om en oväntad räkning dimper ner i brevlådan. Mikrolån passar den som behöver låna en liten summa pengar för att lösa en tillfällig kris.

fördelar med mikrolån

Man kan låna precis så mycket som man behöver. Den minsta summan man kan låna är 500 kr och den största är 3000 kr. Ibland är det bara 500 kr som fattas, varför låna mer?

Ansöka om lån dygnet runt

Man kan ansöka om lån dygnet runt. Det är inte alla som kan ta ledigt från jobbet för att åka till banken. Många har inte möjlighet att ringa på jobbtid p.g.a. att det inte finns någonstans där man kan prata ostört och bullerfritt.

Man kan få lån trots betalningsanmärkningar. Eftersom mikrolån går ut på att låna en mindre summa pengar och betala tillbaka dem snabbt erbjuder en del låneföretag möjligheten att låna trots betalningsanmärkningar.

Framförallt är det väldigt enkelt att låna pengar via mikrolån. Inga krångliga formulär eller blanketter. Man behöver inte gå eller ringa till en bank, man behöver inte ens en internetkopplad dator. Det enda som behövs är ett litet SMS så har man pengarna på kontot nästa dag.