Blancolån

Du sitter hemma tillsammans med din partner och tittar på en romantisk komedi. Egentligen var du inte sugen på en komedi ikväll, men det fick gå. Ett offer för det goda, så att säga. Halvvägs in i filmen börjar bilden flimra mystiskt. Du har inte sett det förut, så du ler lite snett och reser dig upp ur soffan för att gå fram för att ge teven en uppfriskande lavett. Det klarar den inte av, och skärmen slocknar obarmhärtigt och totalt. Din partner suckar och du tjurar ihop lika totalt och fullständigt som teven. I tankarna försöker du forma en plan som gör dig fri från allt ansvar, men det ser inte ljust ut. Du och din partner ser på varandra medan du försöker låta bli att hata allt.

Din partner går ut ur vardagsrummet och kommer sedan tillbaka med ett papper, lägger det på soffbordet och ger dig en menande blick. “Det är dags att ta det där blancolånet nu, älskling.”

Är det verkligen meningen att vissa människor ska ha allt medan andra får nöja sig med resten? Nej. I ett modernt samhälle ska alla ha samma möjligheter, och tack vare Blancolånet kan även Du skaffa den där nya 55-tummaren med 3D-skärm.

Jämför blancolån

Vad är blancolån?

Ett blancolån är ett lån utan en fysisk egendom som säkerhet. Istället används låntagarens individuella betalningsförmåga, taxerad inkomst, förmögenhet, aktuell skuldgradering och en uppskattad betalningsmoral. Med andra ord genomförs en fullständig personlig prövning vilket innebär att formella regler och bestämmelser inte behöver gälla i ditt fall. Med hjärtat på rätt ställe kan du mycket väl få en låneansökan beviljad även om du har en lite stramare situation.

Skillnaden mellan blancolån och privatlån

Blancolånet blandas ofta ihop med privatlånet. Enligt många är det samma sak, men det stämmer faktiskt inte fullständigt. Det finns vissa skillnader mellan lånetyperna. I de allra flesta fallen tillhandahålls av formella banker, och således kräver en säkerhet i form av egendom. Blancolån å andra sidan ligger inte hos bankerna, så här finns det betydligt större utrymme för personlig prövning och individuella faktorer.

Med tanke på att blancolånet inte kräver någon formell säkerhet har man istället högre räntor. Privatlånen behöver inte ha några höga räntor med tanke på att de huvudsakligen tar egendomar som säkerhet för utebliven betalning.

Ta ett blancolån

Sammanfattningsvis kan man säga att blancolånet kostar lite mer, men du riskerar inte att bli av med någon av dina egendomar. En bil kan vara ganska bra att ha även om det skulle gå dåligt med amorteringarna under en period.

Räntan

Den grundläggande räntan bestäms utifrån låntagarens betalningsförmåga och ekonomiska situation för att den ska passa både långivare och låntagare på bästa möjliga sätt. Räntan för blancolån är alltid rörlig, och det är den allmänna räntemarknaden som avgör spridningen.

Så den där teven…?

Du och din partner fick en ny teve tack vare det fantastiskt smidiga blancolånet, och nu sitter ni och tittar på samma romantiska komedi igen. Ett offer för det goda var det.

Recension:

Blancolån
Betygsatt av: Mikrolana.se
Betyg: 4.7/5