Cashbuddy

Cashbuddy är en långivare som erbjuder lån upp till 25 000 kronor. Man erbjuder snabba lån som du kan ansöka om på webben och det går snabbt att få både besked och pengar. Företaget finns förutom i Sverige även i grannlandet Finland.

Om Cashbuddy

Cashbuddy har funnits sedan 2006, vilket gör företaget till en riktig veteran i mikrolånbranschen. Företaget bedriver sin verksamhet i både Sverige och Finland. De lån som erbjuds sträcker sig från 5000 kronor upp till 25 000 kronor. Det handlar med andra ord om små lån utan krav på säkerhet.

Låna hos Cashbuddy

Cashbuddy presenterar sig själva som en långivare som tittar mer på låntagarens nuvarande ekonomiska situation än på hur det sett ut längre tillbaka i tiden. Man anser helt enkelt att det gamla systemet som gjort det omöjligt för personer med andra inkomsttyper än inkomst av fast anställning och personer med betalningsanmärkningar att låna pengar är förlegat. Cashbuddy meddelar också på sin hemsida att de sponsrar olika idrottsföreningar. Under 2017 sponsrades cirka 50 olika föreningar, totalt med miljonbelopp.

Om lånen som du kan ta hos Cashbuddy

Hos Cashbuddy kan du som redan nämnts låna från 5000 kronor och upp till maximalt 25 000 kronor. Detta är dock inte hela sanningen. Nya kunder kan, som sagt, enbart låna upp till 25 000 kronor men när du har lånat pengar och skött avbetalningarna finns det möjlighet att ansöka om att utöka lånet. Du kan då få låna upp till maximalt 45 000 kronor. Förutsättningen är naturligtvis att du har skött ditt lån felfritt. Du ska ha gjort minst fyra inbetalningar i följd enligt plan från dess att du tecknade låneavtalet och fick dina pengar utbetalade.

låna hos Cashbuddy

När du vill ansöka om lån hos den här långivaren gör du det på hemsidan. Du får också beskedet direkt på skärmen. Ofta får du besked att din ansökan antingen blivit beviljad eller avslagen men det händer också att du får besked om att en manuell bedömning kommer att göras. Detta gäller i situationer där en mer genomgående kreditprövning behöver göras och du kan då komma att bli kontaktad av en handläggare.

Cashbuddy inhämtar en kreditupplysning när du ansöker om lån. Denna tas från UC, vilket gör att en fråga registreras där.
Cashbuddys lån kan betalas på 1-5 år och det finns möjlighet till betalningsfri månad, något som uppskattas av många.

Fördelar och nackdelar med Cashbuddy

Vilka är då fördelarna med Cashbuddy och deras lån?

  • Möjlighet att höja lånet om du sköter dina amorteringar.
  • Lång avbetalningstid vilket ger lägre månadskostnad.
  • Möjlighet till betalningsfri månad, vilket kan vara praktiskt exempelvis runt jul.
  • Sponsrar barn- och ungdomsidrotten.

Vilka är då nackdelarna som bör vägas in när du avgör vilken långivare du ska välja?
Kreditupplysningen hämtas från UC, vilket resulterar i att frågan registreras i deras register, något som kan ligga dig till last om du senare vill ansöka om banklån eller fakturaköp.
Enbart öppet på vardagar, vilket innebär att du inte kan få ett lån beviljat och utbetalt på helger. Du måste alltså ha en viss framförhållning om du behöver pengar till helgen.

Recension:
Cashbuddy
Betygsatt av: Mikrolana.se
Betyg: 4.6/5