Jämföra lån

Det är verkligen verkligen hemskt att diska för hand, och nu har diskmaskinen bestämt sig för att lämna in för tredje gången. Medan du kastar alla tänkbara förbannelse över den elektroniska mardrömmen börjar du fundera på några konkreta lösningar(du kan faktiskt det, trots att du är redo att krossa en rå potatis mot pannan). Plötsliga lösningar har du tvingats hantera förut, och du vet att det aldrig är omöjligt, bara lite svårare ibland. De där SMS-lånen skulle ju vara en lösning, men herregud vilka räntor! Hur mycket ska du behöva lida för att diskmaskinen är trasig? Skulle det vara lättare att diska för hand?

Vänta nu. Visste du att det finns låneförmedlare som letar upp perfekta smålån för liknande situationer som du sitter i nu? Du behöver inte göra det själv! Och vet du vad det bästa är? Det är helt gratis!

Det är sant att ett litet lån kostar mer än ett traditionellt banklån. Samtidigt känns det ju onödigt att ta ett jättelån bara för att köpa en tvättmaskin. Att diska för hand känns inte heller aktuellt, så vad sägs om att titta närmare på det här med mikrolån, snabblån, SMS-lån eller ful-lån? På vägen kan du fundera på vad du vill kalla det, för det är samma sak alltihop!

Varför jämföra lån?

Den största anledningen till varför det kan vara en idé att jämföra lån är för att hålla kostnader nere. Du kan dessutom jämföra hur lång tid du har på dig att betala tillbaka. Den vanligaste återbetalningstiden för mikrolån är ligger mellan 30-120 dagar. I vissa fall finns det möjlighet till längre perioder, men notera att räntan är rätt hög för de här små lånen så det är inte speciellt lönsamt. Det finns dessutom så oerhört många låneaktörer på marknaden med väldigt olika villkor. Ska du hitta de bästa villkoren på egen hand kan det ta ett tag, därför rekommenderar vi en låneförmedlare.

jämföra lån

Hur sållar du ut de bästa långivarna?

Om du bestämmer för att du vill göra det här själv i alla fall så finns det 3 grundläggande faktorer som gör en långivare till en bra långivare. Ställ dig följande frågor innan du går vidare med ett företag:

Finns det nöjda kunder?
Har de snabba utbetalningar?
Har de flexibla återbetalningstider?

Om svaret är JA på samtliga frågor så vet du om det är värt att gå vidare med den långivaren. Annars bör du leta vidare.

När du jämför långivare

Det viktigaste att titta på är räntan, återbetalningstiden och kringliggande avgifter för lånet. Det är så du får reda på om det är ett fördelaktigt lån eller inte. Tänk på att den effektiva räntan på ett mikrolån är mycket högt, men det är på grund av att den alltid beräknar över ett helt år. Med tanke på att återbetalningstiderna är korta behöver det inte bli så dyrt.

En undersökning visade att en femtedel av hela Sveriges befolkning inte skulle klara av en plötslig och lite tyngre utgift, så du behöver absolut inte skämmas. Ett faktum: Om den här möjligheten inte hade funnits så hade du tvingats diska för hand!