Jämföra lån

Det är alltid bra att jämföra räntor och avgifter hos flera olika banker innan du bestämmer dig för vilken kreditgivare du ska välja. Då ser du dels mellan vilka lånbelopp som banken erbjuder lån och dels vad det kostar dig i form av räntor. I vår jämförelse här nedan ser du även vilket ålderskrav respektive bank har samt vilka återbetalningsperioder som gäller.
Att jämföra lån är helt gratis!

Jämför banker

Det är sant att ett litet lån kostar mer än ett traditionellt banklån. Samtidigt känns det ju onödigt att ta ett jättelån bara för att köpa en tvättmaskin. Att diska för hand känns inte heller aktuellt, så vad sägs om att titta närmare på det här med mikrolån, snabblån, SMS-lån eller ful-lån? På vägen kan du fundera på vad du vill kalla det, för det är samma sak alltihop!

Varför jämföra lån?

Den största anledningen till varför det kan vara en idé att jämföra lån är för att hålla kostnader nere. Du kan dessutom jämföra hur lång tid du har på dig att betala tillbaka. Den vanligaste återbetalningstiden för mikrolån är ligger mellan 30-120 dagar. I vissa fall finns det möjlighet till längre perioder, men notera att räntan är rätt hög för de här små lånen så det är inte speciellt lönsamt. Det finns dessutom så oerhört många låneaktörer på marknaden med väldigt olika villkor. Ska du hitta de bästa villkoren på egen hand kan det ta ett tag, därför rekommenderar vi en låneförmedlare.

jämföra lån

Hur sållar du ut de bästa långivarna?

Om du bestämmer för att du vill göra det här själv i alla fall så finns det 3 grundläggande faktorer som gör en långivare till en bra långivare. Ställ dig följande frågor innan du går vidare med ett företag:

  • Finns det nöjda kunder?
  • Har de snabba utbetalningar?
  • Har de flexibla återbetalningstider?

Om svaret är JA på samtliga frågor så vet du om det är värt att gå vidare med den långivaren. Annars bör du leta vidare.

När du jämför långivare

Det viktigaste att titta på är räntan, återbetalningstiden och kringliggande avgifter för lånet. Det är så du får reda på om det är ett fördelaktigt lån eller inte. Tänk på att den effektiva räntan på ett mikrolån är mycket högt, men det är på grund av att den alltid beräknar över ett helt år. Med tanke på att återbetalningstiderna är korta behöver det inte bli så dyrt.

En undersökning visade att en femtedel av hela Sveriges befolkning inte skulle klara av en plötslig och lite tyngre utgift, så du behöver absolut inte skämmas. Ett faktum: Om den här möjligheten inte hade funnits så hade du tvingats diska för hand!