Klicklån

Klicklån är ett av de företag på lånemarknaden som valt att satsa på små lån, dock större än mikrolånen. Här går det att låna mellan 10 000 och 40 000 kronor. Det här är med andra ord en långivare som kanske passar bra att vända sig till om du exempelvis vill finansiera en resa, betala en veterinärräkning eller köpa nya möbler till kök och vardagsrum. Lån i den här storleksklassen är idag mycket populära och företaget har därmed en bred kundkrets.

Om Klicklån

Även om du kanske inte har hört talas om låneföretaget Klicklån tidigare så har du säkert hört talas om Thorn Svenska AB. Klicklån skapades i samarbete med det välkända hemelektroniksföretaget och tanken med företaget var att kunna erbjuda kontantlån med stor vikt vid ansvarsfulla förhållanden. Tanken är att kunder som inte riskerar att hamna i en dålig ekonomisk situation ska erbjudas fördelaktiga lån utan säkerhet.

Klicklåna online:

Den som vill låna pengar av KlickLån kan alltså låna mellan 10000 kronor och 40 000 kronor. Löptiden kan du själv vara med och bestämma men den ligger på mellan 12 månader och 72 månader. Det är med andra ord längre löptid än för så kallade mikrolån, men kortare löptid än större blancolån. Detta bör dock inte ge några problem med tanke på att det rör sig om relativt små lån, vilket innebär att månadskostnaden inte blir speciellt hög trots en relativt kort löptid.

Det finns inga krav på säkerhet för lånet, vilket innebär att det är ett så kallat blancolån. Ansökan sköts enkelt via ett formulär på företagets hemsida och besked kommer snabbt. Signera avtalet kan du göra med hjälp av bank-id, vilket gör att handläggningstiden blir kort och processen enkel.

Klicklån

Automatisk kreditprövning

En automatisk kreditprövning sker när du ansöker om mikrolån. Ofta ger den tillräckligt med information för att du ska kunna beviljas lånet eller för att du ska få ett nekande besked. Ibland händer det dock att mer information behövs och du blir då kontaktad av en handläggare via telefon.

  • Räntan sätts individuellt efter kreditprövning.
  • Det går inte att låna pengar via Klicklån om du har betalningsanmärkningar.
  • Du behöver även ha fyllt 20 år för att bli godkänd som låntagare.

Pengarna får du vanligtvis in samma dag som låneföretaget får in ditt underskrivna avtal, om de har det före klockan 11 på förmiddagen. Naturligtvis kan tiden variera beroende på vilken bank du är kund hos. Om du skickar in avtalet på en helg kommer pengarna normalt sett att betalas ut nästa vardag.

Fördelar och nackdelar med Klicklån

Det finns flera fördelar med KlickLån.

  • Möjlighet att signera avtal med bank-id ger snabba handläggningstider.
  • Snabb utbetalning
  • Flexibla lån i mellanstorleksklassen
  • Lägger fokus på ansvarsfullt långivande, vilket innebär att man genomför en ordentlig kreditprövning för att se att du klarar att betala tillbaka pengarna.

Finns det då några nackdelar?

  • Högre ränta än vissa andra blancolån.
  • Relativt kort avbetalningstid med 12-72 månader.
Recension:

Daypay
Betygsatt av: Mikrolana.se
Betyg: 4.4/5