Kortlån

Hos Kortlån kan du låna upp till 20.000 utan någon uppläggningsavgift. Räntesatsen anpassas enligt en riskbedömning som utgår ifrån din specifika betalningsförmåga.

Ett modernt IT-system med automatiserade kontrollprocesser gör att du kan få svar direkt när du ansöker om lån hos Kortlån. Som en del av Grandvik AB har Kortlån tydligt angivna tillvägagångssätt som ska göra det så enkelt och smidigt som möjligt för dig att både ansöka om ett lån och få det beviljat. Kontrollsystemen är skapade för att göra en avvägning mellan inkomstuppgifter och lånekostnad och på så sätt skapa en balans för att risken ska bli så liten som möjligt för båda parterna.

Hur går det automatiska kontrollerna till?

Det börjar med att du som kund får fylla i uppgifter om dig, som grundläggande personuppgifter, civilstånd, bostadsförhållanden och inkomstuppgifter.

Därefter utförs en kontroll via en kreditupplysning och identifieringsprocess för att säkerställa att allting stämmer.
När det är gjort skapas en så kallad levnadskalkyl som visar hur stora dina möjligheter att hantera en lånekostnad är. Levnadskalkylen är baserad på rekommendationer från konsumentverket.

Om du har möjlighet att bli beviljad ett lån kommer en manuell kalkyl skapas som kontrolleras av någon av experterna hos Kortlån.

Varför är det viktigt att göra en kreditprövning?

När man pratar om risken för ett finansbolag som erbjuder lån så är det förstås en riskbedömning som riktar sig åt båda. Du som kund vill ju inte hamna i ekonomiska svårigheter med växande skuldberg allt vad det innebär. Även företaget har mycket att förlora på att det. Det är faktiskt så att ett lån som inte kan betalas tillbaka innebär en ekonomisk förlust – en förlust som måste täckas från någonstans – och den förlusten täcks upp genom att ta pengar från andra lån.

kortlån

Så nästa gång du råkar ut för en kreditprövning, tänk på att det är för att säkerställa att varken du eller företaget får ekonomiska problem som blir för svåra att hantera.

Målet med kreditprövningar…

…är för att Kortlån på sikt ska kunna sänka räntorna och ge ännu bättre villkor och större möjligheter till dig som kund. Ju bättre och noggrannare kreditprövningarna kan bli, desto lägre räntor.

Värnar om Dig som kund

Recension:

Kortlån
Betygsatt av: Mikrolana.se
Betyg: 4.6/5

Kortlån har absolut inte för avsikt att skuldbesätta dig. Finansbolaget strävar efter att ge dig så bra möjligheter som möjligt för att kunna lösa oförutsedda utgifter och andra kostnader som trillar i när du minst behöver det. Det är därför Kortlån arbetar för att återkalla ärenden från Kronofogden och ge sina kunder en riktig chans att betala tillbaka. Villkoret är att de får tag på dig. Det är allt. Tillsammans kan de utarbeta en anpassad plan för dig som blir fördelaktig för båda parter.