Kreditkort

Det är slutet på januari och snön är lika frånvarande som pengarna på kontot. Den här julen blev dyrköpt, och det ser ut att bli ett tufft åtagande att betala räkningar och se till att ha mat och kläder åt barnen. Du har strikta principer vad gäller lån och krediter, men den här gången verkar det inte som att du kommer kunna lösa det på annat sätt. Det grämer dig, men när allt kommer omkring är det allra viktigast att din familj klarar sig och inte behöver gå hungriga. Därför tar det inte emot så mycket som vanligt när du sätter dig vid datorn och tar en första titt på kreditlösningar. Du tänker att det är en tillfällig lösning, för när allt dras till sin spets så var det värt att lägga lite extra för att julen skulle bli minnesvärd.

Ibland kan det behövas ett extra tillskott i kassan, speciellt i januari när de flesta är ganska utmärglade efter lite påkostad julefrid. Det är inte för inte man brukar benämna januari som årets fattigaste månad. Med en kreditlösning kan du lösa problemen snabbt och effektivt utan att familjen ska behöva lida för att julen blev extra trevlig. Det behöver inte handla om några större kreditsummor heller. I grund och botten är det syften som det här som kreditlösningarna är till för; tillfälliga ekonomiska lösningar.

Ansök om kreditkort

En uppsjö av kreditbolag

Se till att välja ett kreditbolag som passar dig bäst. Det finns en uppsjö av kreditbolag och minst lika många villkor och kreditlösningar. För att inte hamna i tråkiga situationer är det därför viktigt att du vet exakt varför du behöver kredit och hur mycket. Alla bolag har egna räntor, och det råder faktiskt fri räntesättning i Sverige. Det innebär att alla kreditbolag fritt får sätta en ränta som de tycker passar, och det är mycket tack vare den hårda konkurrensen som räntorna ligger på en skaplig nivå.

Vidta försiktighet och PLANERA

Det är helt sant att man ska vara mycket försiktig med kredit. Det bästa är att betala tillbaka krediten i sin helhet så snabbt som möjligt för att undvika några stora räntekostnader. De allra flesta kreditbolagen erbjuder avbetalning på krediterna, men det tillkommer alltid stora räntor. Därav är det inte helt dumt att tänka igenom beslutet ordentligt innan du ger dig in kreditdjungeln. Kreditkort har blivit en av de största skuldfällorna tack vare enkelheten, så gör dig själv en tjänst och se till att planera ordentligt. Skaffa dig bra koll på din ekonomi. Undvik spontanlån!

Recension:

Kreditkort
Betygsatt av: Mikrolana.se
Betyg: 4.9/5

Lite historia

Kreditkort är en ganska fantastisk uppfinning som gör livet lättare för många, men visste du att den första kreditlösningen föddes för mer än 100 år sedan? Det var i slutet på 1800-talet som ett företag kom på att man gav varje kund en egen typ av mynt kunde man låta kunderna samla sina köp och sedan betala i slutet av varje månad. Det universella kreditkortet, eller det moderna kreditkortet, uppfanns inte förrän på 50-talet av entreprenören Frank McNamara, grundaren till kreditbolaget Diners Club.