Mikrolån med betalningsanmärkning

Har du fått en betalningsanmärkning finns det säkert en massa olyckskorpar som har sagt dig att du inte kommer att kunna låna pengar på många år. Och visst ställer en betalningsanmärkning till många problem. Det är svårt, för att inte säga omöjligt, att teckna hyreskontrakt och abonnemang och det är också svårt att låna pengar. Tänker du gå till banken och be om ett lån kan man nog till och med säga att det är omöjligt att få ett lån.

Men som tur är finns det en kategori lån som kallas mikrolån och som har lite annorlunda villkor. Kanske kan det bero på att de ofta ges av nya, moderna kreditgivare som har en annan syn på bland annat betalningsanmärkningar. Om man anser att du har en bra betalningsförmåga idag kan du få ett lån, eftersom man hellre ser till den aktuella situationen än till sådant som hänt tidigare.

En betalningsanmärkning finns med i registren i tre år och mycket kan ha hänt sedan den registrerades. Visst kan en anmärkning vara ett tecken på att man inte skött sin ekonomi och kan ha svårt att klara ett lån, men det behöver inte automatiskt vara så. Alla kreditgivare gör en kreditprövning vid en låneansökan eftersom de enligt lag är skyldiga att göra det. Och om de vid denna prövning finner att du har tillräcklig betalningsförmåga kan du hos en del få ett lån trots en betalningsanmärkning.

Många betalningsanmärkningar?

Att söka ett mikrolån med betalningsanmärkning är lätt. Alla mikrolån har en både enkel och snabb låneprocess, och det enda du behöver göra är att ange hur mycket du vill låna, vilken återbetalningstid du vill ha, och sen fylla i de personuppgifter som behövs i ansökningsformuläret. De flesta långivare har ett verktyg på sin hemsida där du ställer in reglage på önskat lån och lånetid. Då får du också fram månadskostnaden för just det lån du söker.

Innan du klickar iväg din ansökan tittar du på kraven som ställs, så att du är säker på att man inte kräver att du ska vara fri från betalningsanmärkningar. Det är, med andra ord, inte svårare att söka ett mikrolån med betalningsanmärkning än att söka ett om du inte har någon. De långivare som accepterar anmärkningar godkänner lånet om du bara uppfyller de krav som ställs, och som du kan läsa om i lånevillkoren.

Betalningsanmärkning

Generösa kreditgivare

Även om de flesta kreditgivare som ger mikrolån är ganska generösa med att låna ut pengar trots betalningsanmärkningar är det i stort sett ingen som beviljar en ansökan om du har pågående skuldsaldo hos kronofogden. Det gäller alltså att se till att betala och bli skuldfri innan du söker ett lån.

Recension:

Mikrolån med betalningsanmärkning
Betygsatt av: Mikrolana.se
Betyg: 4.8/5

Med en anmärkning i bagaget kan det vara extra viktigt att inte dra på sig för många förfrågningar hos UC, och just bland mikrolånen finns det goda möjligheter att låna utan UC. Många förfrågningar sänker kreditvärdigheten och kan göra det svårt att få lån, och om du redan har en betalningsanmärkning som försvårar är det förstås bra om du kan undvika UC.