Mikrolån utan inkomst

Om du inte har ett fast jobb, och därmed en fast inkomst, kan det vara svårt att få lån. Och det är faktiskt många som berörs av svårigheterna att få mikrolån utan inkomst idag, eftersom arbetsmarknaden ser annorlunda ut idag än den gjorde för 10-15 år sedan. Tidigare var det så att de flesta som hade ett jobb också hade en fast anställning, men idag är det många arbetsgivare som väljer att inte anställa på dessa villkor. Man erbjuder visstidsanställningar, projektanställning, vikariat och en rad andra former av anställning för att slippa anställa fast. Något som kanske är positivt för företaget, men aldrig för medarbetaren eftersom man då helt saknar den trygghet som en fast anställning innebär. Kan man inte visa på en fast inkomst är det inte bara svårt att få lån. Det kan också ställa till problem om man vill teckna ett hyreskontrakt, telefonabonnemang och liknande.

Mikrolån utan inkomst

Har du inte en inkomst av fast tjänst är det ingen större idé att gå till banken för att be om ett lån. Där kommer du med största sannolikhet att få avslag, såvida du inte har något att belåna. Men, om du tittar på de microlån som finns här, på nätet, kommer du att hitta din chans. Mikrolån är relativt små, men snabba lån som har lite annorlunda villkor än vanliga banklån. Lånen ligger mellan 500 och 15000 kronor, och de betalas ofta tillbaka på ganska kort tid. De är mycket enkla att söka och ger pengar på kontot riktigt snabbt. Om du tittar på villkoren ser du att varken betalningsanmärkning eller avsaknad av fast inkomst behöver vara ett problem. Kan du bara uppfylla de krav som ställs kan du också låna pengar.

Många av långivarna har krav på inkomst, men kraven är sällan särskilt höga. Och många av kreditgivarna godkänner också andra former av inkomst än enbart inkomst av fast tjänst. Har du ingen inkomst alls finns det inte lika många lån att välja på, men du kan fortfarande ansöka om ett mikrolån hos några långivare som över huvud taget inte har satt upp några inkomstkrav.

Större lån?

Generellt kan man säga att det är svårare att få ett större lån om man saknar inkomst, men de små lånen är det inga större problem att få. Men, för att du inte ska söka ett lån du inte har en chans att få är det viktigt att du tittar på villkoren och kraven innan du skickar in din ansökan. Att söka lån hos någon som kräver en fast inkomst, eller en inkomst som är högre än du kan visa upp, skapar bara besvikelse och frustration, och dessutom kan det ge registreringar hos UC helt i onödan.

Recension:

Mikrolån utan inkomst
Betygsatt av: Mikrolana.se
Betyg: 4.5/5

När du ändå kollar villkoren kan du också se om man tar sin kreditupplysning via UC.Eeller om du faktiskt kan söka lån utan att det syns för utomstående. För många är det viktigt att kunna låna utan UC, och den möjligheten finns bland microlånen. Här kan du alltså både låna utan inkomst och utan UC.