Mikrolån utan UC

Vi ser allt fler förfrågningar om mikrolån utan UC. Orsakerna till att man vill undvika UC kan vara olika, men i första hand handlar det nog om personer som har betalningsanmärkningar. Eller som saknar inkomst och vill låna pengar ändå. Man tror helt enkelt att det är lättare att låna om långivaren inte samarbetar med UC.

Men, även om inte en långivare tar sin kreditupplysning via Upplysningscentralen kan både betalningsanmärkningar och inkomster synas. Det finns nämligen ett antal olika kreditupplysningsföretag som förser kreditgivare med de uppgifter de behöver. Så ett lån utan UC är inte detsamma som ett lån trots betalningsanmärkning, till exempel.

Men, en annan anledning till att undvika UC kan vara att man inte vill ha för många registreringar, eftersom detta sänker kreditvärdigheten och kan göra det svårt att få lån i framtiden. En registrering görs vid varje förfrågan hos UC, alltså oavsett om man blir beviljad ett lån eller inte.

Söka ett mikrolån utan UC

Vill du söka lån utan UC är chansen störst om du söker ett mikrolån. De relativt små lånen som du kan söka direkt online bygger på lite andra villkor än vanliga banklån. Här finns, till exempel, långivare som kan tänka sig att låna ut pengar även om du har en betalningsanmärkning. De ser hellre till din aktuella betalningsförmåga än till gamla synder. Man godkänner ofta också fler former av inkomster, där de vanliga bankerna bara ger lån om man har inkomst av fast anställning. Och eftersom så många frågar efter lån utan UC, är det många av dessa långivare som har valt att inte samarbeta med UC. Istället tar man sina upplysningar från andra företag, eller gör helt enkelt en kreditprövning själva.

Mikrolån utan UC

Om kreditprövningen ger en registrering hos UC eller inte kan du se om du läser lånevillkoren. Ett tips är att de långivare som ger lån utan UC gärna skyltar med detta, och hos dessa är det lättare att hitta informationen. Ofta behöver du inte ens gå till villkoren, utan hittar informationen på långivarens startsida.

Lån utan UC och lån med betalningsanmärkning

Även om det inte finns ett klart samband mellan lån utan UC och lån med betalningsanmärkning, är det bland samma kategori lån du hittar dessa två. Så visst är det förmodligen lättare att få ett lån om du vanligtvis brukar ha svårt att få lån, om du söker ett lån utan UC. Men, det finns faktiskt kreditgivare som tar sin kreditupplysning via Upplysningscentralen, och som ändå godkänner lån med betalningsanmärkning. Och tvärtom, de som ger lån utan UC, men som inte lånar ut pengar till den som har betalningsanmärkningar.

Recension:

Mikrolån utan UC
Betygsatt av: Mikrolana.se
Betyg: 4.5/5

Den största fördelen med att ta lån utan UC är annars just att du kan låna så många gånger du vill utan att det påverkar din kreditvärdighet och dina framtida chanser att få lån. Och med mikrolånen, som snabbt och enkelt ger pengar på kontot har vi utvecklat ett nytt sätt att använda lån. Många lånar lite men ofta, och då är det naturligtvis viktigt att inte varje lån ger en förfrågan hos UC.