Nanokredit

Nanokredit är ett låneföretag som erbjuder små lån, från 2000 kronor och upp till 25 000 kronor. Företaget har funnits med i branschen i ett flertal år och det här är en långivare som många känner igen vid det här laget.

Om Nanokredit

Nanokredit grundades 2008 vilket innebär att låneföretaget har funnits i mer än 10 år. Det gör det till ett av de mer väletablerade och även välkända företagen bland snabblånen.
De lån som erbjuds är mellan 2000 kronor och 25 000 kronor och löptiden ligger på mellan 3 och 9 månader. Det är med andra ord ganska kort löptid på dessa lån.

Nanokredit har en kundservice som går att nå på vardagar mellan 08 och 17. På helger har man stängt. Det innebär också att det inte går att få lån utbetalda på helger.
Företaget är medlem av SKEF som är den svenska branschorganisationen för den här typen av företaget. Organisationens uppgift är att arbeta för sund kreditgivning.

Låna hos NanoKredit:

Vem får låna hos Nanokredit?

Vad krävs då för att bli beviljad ett lån hos Nanokredit?

  • Att man har fyllt 20 år men får inte vara äldre än 65 år.
  • Folkbokförd i Sverige.
  • Att man har en fast inkomst.
  • Din taxerade inkomst är minst 50 000 kronor.
  • Du får inte ha några betalningsanmärkningar.
  • Inte har några skulder registrerade hos Kronofogden.

När du ansöker om lån görs en kreditprövning där man tittar på dessa faktorer och på helhetsbilden för att avgöra om du bör få låna pengar. Kreditupplysningen görs via Bisnode, så det registreras inte någon förfrågan hos UC, vilket många tycker är viktigt.

Det går bra att låna pengar hos Nanokredit även om du har lån hos andra långivare, förutsatt att du uppfyller de krav som låneföretaget ställer, samt att du har tillräckligt stor inkomst i förhållande till dina utgifter.

Hur går det till att låna hos Nanokredit?

Hur fungerar det då om du vill låna pengar hos Nanokredit? Processen är ganska enkel. På hemsidan väljer du hur mycket pengar du vill låna med hjälp av ett reglage. Där väljer du även återbetalningstid och klickar på ansökningsknappen. Du flyttas sedan vidare till en sida där du får fylla i fler uppgifter om dig själv och din ekonomiska situation. Det hela går mycket snabbt. Du legitimerar dig med hjälp av bank-id i samband med din ansökan. Om lånet blir beviljat betalas pengarna ut redan samma dag, förutsatt att ansökan blir beviljad före klockan 14. Hur snabbt du har pengarna beror då på vilken bank du har ditt konto hos. Fakturan får du via e-post.

Fördelar och nackdelar med Nanokredit

Vilka fördelar och nackdelar finns då med den här långivaren?
Fördelarna är att det går att låna små belopp som betalas tillbaka snabbt och därför inte belastar ekonomin under någon längre period. Det krävs en relativt låg inkomst för att få låna, vilket gör att fler kan låna.

Nackdelarna är att lånet har kort löptid vilket gör att kostnaden att betala varje månad blir hög. Om du har utrymme för detta i din budget är det dock en fördel att du snabbt blir av med lånet.

Recension:

Nanokredit
Betygsatt av: Mikrolana.se
Betyg: 4.8/5