Nätlån

Nätlån är ett företag som erbjuder så kallade snabblån. Det handlar om de minsta lånen, upp till 4000 kronor där du får snabba utbetalningar och kort löptid. Det här är med andra ord en långivare som du kan vända dig till om du har ett akut behov av att låna en mindre summa pengar som du vet att du kommer kunna betala tillbaka igen vid nästa lön.

Om företaget

Nätlån är kanske inte något av de mest kända låneföretagen i branschen. Företaget hör till Catalunia Capital AB, vilket också är namnet på fakturorna. De har givetvis tillstånd av Finansinspektionen att bedriva sin verksamhet och företaget har funnits i mer än fem år, även om det inte är något av de namn man oftast hör när det pratas om snabblån.

Nätlån tydliggör på sin sida att ansvarsfullt kreditgivande är viktigt och att man är medveten om att snabblån är ett dyrt sätt att skaffa pengar, och att kunderna därför bör tänka efter noga innan de ansöker om lån. Man försöker också göra det enkelt för kunder att räkna ut huruvida det finns ekonomiskt utrymme för ett lån eller inte, då man tydligt länkar till Konsumentverkets kalkylator på sin hemsida.

Låna hos Nätlån

Om lånen

De lån du kan få hos Nätlån är alltså små snabba lån på mellan 1000 kronor och 4000 kronor. Man ansöker om lånet direkt på företagets hemsida och legitimerar dig i samband med detta med bank-id. Du får besked om huruvida lånet beviljas, och om så är fallet signerar du även avtalet med bank-id. Pengarna som du lånar betalas ut så fort du har signerat och skickat in avtalet.

nätlån

För att kunna låna pengar hos Nätlån måste du ha fyllt 18 år. Du ska ha en inkomst på minst 100 000 kronor per år för att få låna. Det finns inget krav på att du måste vara helt fri från betalningsanmärkningar, då en individuell bedömning görs vid varje ansökan. Om allt ser bra ut i övrigt kan det vara möjligt att låna trots anmärkning. Fakturan kommer via e-post och något som många uppskattar är att det även går att betala in fakturan via Swish.

Fördelar och nackdelar med Nätlån

Det finns flera fördelar med de lån som erbjuds hos Nätlån.

  • Möjligt att låna trots betalningsanmärkning om din ekonomiska situation är god idag.
  • Det går att låna en liten summa snabbt om det dyker upp en oförutsedd utgift några dagar före lön.
  • Snabbt och enkelt att ansöka via webben och signering sker via bank-id.
  • Pengarna betalas ut redan samma dag.
  • Löptiden är kort och lånet belastar därför inte din budget mer än en månad.
  • Möjlighet att betala in lånet via Swish.

Det är tydligt vilka fördelar som finns, men finns det då några nackdelar som bör tas i beaktning?

    Den korta löptiden kan ställa till problem om du inte har budgeterat noga för amorteringen.
    Det är lätt att hamna i en ond ekonomisk cirkel om du gör till en vana att ta den här typen av dyra lån.
Recension:

Nätlån
Betygsatt av: Mikrolana.se
Betyg: 4.3/5