Savelend / LoanStep

En annorlunda låneförmedlare som uppmuntrar privatpersoner och företag med kapitalöverskott att investera pengar i att låna ut till låntagare i behov av kapital. Fenomenet kallas peer-to-peer och är ett fantastiskt alternativ till de traditionella banklånen! Låt oss förklara uttrycket närmare.

På ena sidan står företaget PengarÖver AB med ett kapitalöverskott som dem bestämmer sig för att investera i någonting. De får höra talas om den fantastiska tjänsten och plattformen som Savelend Sweden AB tillhandahåller, och bestämmer sig för att investera pengar och göra en god gärning på samma gång.

På andra sidan står Ivan Rivarn med en trasig Mazda och behöver ett lån för att kunna finansiera reparationerna. Ivan Rivarn är inte alls glad, men han får också höra talas om den fantastiska tjänsten som Savelend Sweden AB erbjuder och bestämmer sig för att prova.

Savelend fungerar som en högkompetent rådgivare

Det fina med det här utgångsläget är att Savelend Sweden enbart tillhandahåller plattformen och tjänsten. PengarÖver AB och Ivan Rivarn sköter själva låneavtalet medan Savelend fungerar som en högkompetent rådgivare och genomför identitetskontroller och kreditupplysningar. Skitrik AB får ett eget konto på Savelend där varje amortering betalas till. Härifrån kan företaget när som helst plocka ut pengarna eller välja att återinvestera dem. Den årliga avkastningen(vinsten) brukar ligga på omkring 10-15% för en investerare hos Savelend. Ivan Rivarn kan snabbt fixa sin Mazda och börja sladda omkring i stan igen.

Jämför mikrolån – klicka här.

Så här fungerar det på Savelend Sweden AB, en annorlunda låneförmedlare med ett team fullt av kompetenser inom flera delar av finansiella verksamheter både i Sverige och Europa. Tanken är att människor ska hjälpa människor med finansiella medel och att båda parterna ska vinna på det. Det skapar inte bara en ödmjukare inställning människor emellan, det gör det dessutom enklare för människor och företag att hjälpa varandra. Varför ska det vara svårt att göra en god gärning?

Varje situation granskas individuellt

En närmare relation mellan långivare och låntagare gör att det blir lättare att titta närmare på varje specifikt ärende. Alla människor förtjänar en chans, och ingen ska behöva se sin ekonomi krascha på grund av en oförutsedd utgift.

SaveLend

Granskningen

Savelend Sweden börjar med att kolla om låntagaren har betalningsanmärkningar. Befintliga anmärkningar behöver inte betyda avslag, men det underlättar processen att inte ha några prickar i Kronofogdens register.

Låntagarens deklarerade inkomst är en viktig del i beslutsprocessen. Vid en eller flera betalningsanmärkningar ökar gränsen för minsta tillåtna årsinkomst för att lån ska kunna beviljas.

Genom att titta närmare på sociala faktorer kan Savelend Sweden lättare avgöra om en låntagare bör beviljas eller inte utifrån personliga förutsättningar. Här tittar man bland annat på ålder, bostadsområde, civilstånd, om du är anställd eller egenföretagare och allmänna egendomar som båt, bil, bostad och liknande.

Recension:

Savelend
Betygsatt av: Mikrolana.se
Betyg: 4.3/5

Lång erfarenhet och bred kompetens

Teamet på Savelend Sweden har oerhört mycket kunskap inom den finansiella världen och kan därför erbjuda dig en fantastisk support och rådgivning vad gäller både lån och privatekonomi. Målet är att det ska gå så snabbt och smidigt som möjligt för båda parterna att komma överens, och därför har du tillgång till en omfattande kundservice som kan svara på alla dina ekonomirelaterade frågor.